مدیرسرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
اهم اقدامات این مدیریت و آخرین وضعیت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی
با پیگیری رئیس جمهور شهید در جهت تسهیل صدور مجوزها در کشور، از ابتدای راه اندازی سامانه مجوزها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکنون موافقت اصولی 38 طرح به ارزش تقریبی 14 میلیارد دلار از طریق این سامانه صادر شده است.
دکتر نکویی مدیر سرمایه گذاری و عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص ماموریت، اهم اقدامات اخیر این مدیریت و آخرین وضعیت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی گفت:
وضعیت سرمایهگذاری در حوزه پتروشیمی ایران با رویکرد فعلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی که تمرکز ویژه ای در خصوص تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی دارد، رو به پیشرفت و توسعه است. با وجود تحریمهای بینالمللی، سعی شده تا با استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی و همکاری با کشورهای همسو، بر چالشهای این صنعت ارزش آفرین که بیشتر در خصوص تامین مالی و اخذ دانش فنی است، غلبه کند. بطور کلی جذب سرمایه گذار و تسهیل در امر صدور مجوز یا همان موافقت اصولی و حرکت به سمت افزایش تولید، از اهداف اصلی این مدیریت است. بدیهی است افزایش سرمایه گذاری در این حوزه از ارکان اصلی تنوع بخشی به اقتصاد، ایجاد اشتغال، ارز آوری و نهایتا منجر به رفاه هرچه بیشتر اجتماعی در کشور خواهد شد.
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اقدامات مهم این مدیریت در سال گذشته افزود:
با یاری خداوند و تلاش همکاران، نخستین همایش تأمین مالی و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی با حضور مدیران ارشد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مدیران نظام بانکی کشور، صندوق توسعه ملی، بورس و فعالان بازار سرمایه، مدیران عامل هلدینگ ها، طرح ها و مجتمع های صنعت پتروشیمی در تاریخ 5 دی ماه 1402 در مرکز همایش های کوشک وزارت نفت برگزار شد. همچنین به امید خدا دومین همایش تأمین مالی و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به محورهای همایش و امضای تفاهمنامه همکاریهای میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و کانون مشاوران اعتباری و سرمایهگذاری بانکی افزود:
همایش سرمایه گذاری و تأمین مالی صنعت پتروشیمی با محورهای ارائه راهکارهای تأمین مالی و ترسیم نقشه راه، رویکرد نوین صندوق توسعه ملی در مشارکت/تامین مالی طرح ها، نقش پیمان های دو جانبه در تأمین مالی ارزی طرح ها، استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه و ابزارهای نوین تأمین مالی طرح ها و همچنین نقش سود حاصل از فروش محصولات پتروشیمی در تأمین مالی طرح ها با استقبال خوب شرکت کنندگان برگزار گردید. یکی از نقاط قوت این همایش امضای تفاهمنامه همکاری فی ما بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و کانون مشاوران اعتباری و سرمایهگذاری بانکی بود که این تفاهم نامه به منظور گسترش تعاملات و همکاریهای تخصصی جهت سوق دادن منابع سرمایه جهت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی از طریق استفاده حداکثری از توانمندیهای تخصصی کانون مشاوران اعتباری و سرمایهگذاری بانکی، به امضای طرفین رسید.
دکتر نکویی با اشاره به اهمیت استمرار و پیگیری این گفتمان و حل اهم موضوعات سرمایه گذاری گفت:
از سال گذشته و بعد از همایش سرمایه گذاری و تأمین مالی تاکنون جلسات تخصصی متعددی با خبرگان این حوزه برگزار شده است تا بتوانیم مشکلات تامین مالی طرح های صنعت پتروشیمی را مطرح و بررسی کنیم و در همین راستا مذاکراتی در خصوص تأمین مالی پروژه های صنعت پتروشیمی با بانک مرکزی انجام گرفت که نهایتا در ابتدای امسال بانک مرکزی با بررسی تخصیص دو میلیارد دلار اوراق مرابحه ارزی برای طرح های صنعت پتروشیمی موافقت کرد. همچنین با توجه به بازخوردهای دریافت شده از همایش مذکور نسبت به تشکیل کلینیک مالی جهت احصا چالش های طرح های پتروشیمی در زمینه جذب منابع مالی مورد نیاز اقدام گردید و جلسات آن در حال برگزاری میباشد. از دیگر اهداف مدیریت سرمایه گذاری فراهم نمودن امکان دوره های تخصصی برای مدیران ارشد و مدیران مالی طرح های پتروشیمی در خصوص تامین مالی میباشد.
نکوئی در ادامه بیان کرد:
در نظر داریم در سال «جهش تولید با مشارکت مردمی» با ایجاد صندوقی تحت عنوان صندوق پروژه با حضور شرکت ملی صنایع پتروشیمی، همکاری بانک ها، صندوق توسعه ملی و مشارکت مردمی بخشی از نیاز سرمایه طرح ها را از این صندوق تأمین کرده تا در حد توان بتوانیم در کنار تسهیل گری برای اخذ مجوزها، نقش شتاب دهندهای را برای طرح های در دست اجرا، ایفا نماییم.
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص فرآیند صدور موافقت اصولی گفت:
مطابق تکالیف قانون اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، دریافت کلیه درخواست های صدور مجوزهای کسب و کار صرفاً از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرسg4b.ir صورت می پذیرد. بر همین اساس از ابتدای سال 1401 کلیه متقاضیان سرمایه گذاری در طرح های صنعت پتروشیمی ثبت درخواست خود را از طریق درگاه ملی مجوزها انجام و سپس به سامانه جامع مجوزها و طرح های صنعت نفت l4p.nipc.ir هدایت شده و از طریق درگاه مذکور به درخواست های آنها رسیدگی میشود.
وی در پایان در خصوص فرآیند صدور موافقت اصولی و تعداد مجوزهای صادر شده از طریق سامانه مجوزها گفت:
با پیگیری رئیس جمهور شهید در جهت تسهیل صدور مجوزها در کشور، از ابتدای راه اندازی سامانه مجوزها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکنون 36طرح به ارزش تقریبی 16.5میلیارد دلار از طریق سامانه مجوزها صادر شده است. این سامانه باعث تسهیل صدور مجوز و کوتاه نمودن زمان آن بسیار موثر بوده است. همکاران اینجانب در این مدیریت و سایر مدیریت های ذیربط پس از ثبت درخواست اولیه متقاضی توسط سامانه مجوزها و تکمیل اطلاعات پایه طرح مورد نظر، فعالیت ها و الزامات مربوطه را طوری هدایت می نمایند تا حداکثر طی 190 روز موافقت اصولی از سوی معاونت محترم برنامه ریزی وزارت نفت صادر شود.
پایان